Aici! Încă aici!

Să încep prin a mă scuza pentru timpul în care n-am mai scris. Am avut o perioadă destul de agitată care mi-a cam dat programul peste cap dar m-a si umplut de Inspirație. Mi-am așternut ideile pe o hârtie dar prin desene de parcă nu vroiau cuvintele să-și facă loc și îmi era dor de blogul meu. Îl am instalat pe telefon si oridecate ori vroiam să scriu, salvam în draft pentru că nu mă simțeam pregătită. Dar acum sunt, am revenit si voi continua. Următoarea postare va fi dedicată părților negre din sufletul meu de care mi-am luat rămas bun de curând. Nu îmi va fi dor de ele :)) dar parca ma simt totuși incompleta.
Vă Multumesc ca sunteți încă aici!!

❤️ S.

Advertisements

Descoperirea bolii

Am mers la medic pentru un control de rutină dar nu am să uit privirea doctorului când a intrat pe ușa cabinetului. Avea o Tristețe în privire ce putea sfărma o inimă de piatră. I-am văzut privirea și m-am speriat pentru că așteptam răspunsul analizelor cu mari emoții. Cu două săptămâni înainte de a merge la medic m-am simțit ciudat. Nu mai aveam poftă de mâncare, simțeam goluri în stomac și nu știam motivul. Aș fi dat orice ca în momentul acela să nu fi fost eu în acel cabinet pentru că mi-a rămas marcată ziua și gesturile lui întipărite în minte.
“Domnule doctor, sunteți bine?” îl întreb cu vocea tremurândă.
Un zâmbet fals îi descoperă dinții;
“Da, sunt bine. Nu despre mine e vorba acum ci despre tine” spune în timp ce se asează pe scaunul din fața mea.
“Bun!” Rostește cuvintele aproape oftând.
“Ce simți tu e normal. Ți-am făcut analize peste analize si rezultatul e mereu același: esti îndrăgostită!”
“E grav?” întreb panicată.
“Depinde de cum se manifestă la tine pentru că această boală reactionează diferit la fiecare persoană … Dar sper totuși să existe un medicament special pentru asta pentru că tot primesc pacienți în starea asta”
“Trebuie sa stau închisă în casă? E contagios?”
“Nuu! Nu e o boală chiar atât de rea doar că trebuie să știi cum s-o ții să nu se extindă!” continuă zâmbind.
Mi se părea extraordinar cu câtă pasiune vorbește despre această boală. O boală e o boală și pe oricine ai întreba ți-ar spune același lucru. În altă ordine de idei această boală este bună!
“Bun, sunt îndrăgostită! Să înțeleg că e bine în ciuda fluturilor din stomac și a faptului că nu mai mănânc dar de ce mă simt incompletă?”
“Eh, draga mea! Ce simți tu se numește dragoste și nu e același tip de dragoste pe care îl ai pentru părinți, e mai amplu. Vei avea stări de nervi, stări de dor ba chiar vei plânge de fericire dar doar dacă o altă persoană îți împărtășește aceleași sentimente. Totul va fi bine iar dacă vei reuși să faci față acestor sentimente, boala aceasta va fi cea mai frumoasă perioadă din viața ta. ”
“Și dacă nu e reciproc?” îl întreb privind cu ochii mari cuprinsă de curiozitate.
“Dacă nu e reciproc, vei învăța să treci peste suferință treptat, așa cum fac și eu în momentul acesta.”
Înghit în sec și îi privesc ochii acestui bărbat cuprins de boala aceasta de care încep să mă panichez. Genele îi devin umede și își pleacă privirea;
“Domnule doctor, nu mă pricep la această boală dar nu fiți trist pentru că nu cred că se manifestă numai o singură dată în viață.”
“Așa este, se poate manifesta de mai multe ori în viață dar niciodată cu aceeași persoană! Prețuiește fiecare moment alături de persoana pe care o iubești, acceptă lucrurile bune și lucrurile rele pentru că dacă e reciproc veți învăța unul despre altul și vă veți completa. Demonstrează-i zilnic iubirea ta și niciodată dar niciodată nu uita să fii tu!”
De Dragobete vă doresc iubire sinceră și reciprocă! Iubește pe cel de lângă tine la fel cum te iubești pe tine!

Dimineata …

Strazile pustii mi se intind intunecate in fata si pomii se misca zgomotos. Cand m-am uitat ultima data la ceas era 4 deci in curand va iesi soarele, sper. De cateva zile ploua intr-una. Oricat de tare mi-ar place ploaia cred ca natura a cam exagerat. In primele doua zile de ploaie m-am cuibarit in pat si m-am uitat la filme iar noptile adormeam ca un prunc pe melodia continua a picaturilor de ploaie pe geamul camerei mele dar deja la a patra zi incepuse sa mi se para monoton. Cerul pare a fi senin si ziua de azi va fi insorita dar nu si in interiorul meu. Imi doresc ca soarele sa-mi incalzeasca inima care devine tot mai rece vazand ca tot ce e frumos in lume ma ocoleste. Sper la mai bine! Imi aprind o tigara si privesc fumul cum se ridica in aer. Din spatele meu se aud pasi grabiti. Cine sa fie la 5 dimineata pe strada? Inima imi bate din ce in ce mai tare si simt o adrenalina in sange de speriat. Nu vreau sa ma intorc sa vad cine e! Daca o fi cineva care sa-mi faca rau, las la voia sortii. Pe timp ce se apropie zgomotul pasilor imi creste ritmul batailor inimii. Ce ciudat ma simt! De ce sa las sa-mi faca rau? Ma intorc repede spre zgomotul pasilor si simt cum ma ia ameteala. Vad diverse culori prin fata ochilor si deodata intuneric. Clipesc de cateva ori cat sa nu intru in panica si … Continue reading

Zambete de-o zi

Astăzi zâmbesc! E o zi plina de zâmbete si nu voi lăsa nimic și pe nimeni sa îmi răpească zâmbetul. Si soarele pare sa zâmbească. Probabil pentru ca de o săptămâna continua sa ploua și astăzi, astăzi e o zi însorita. Nu e cald dar soarele zâmbește! Zâmbesc și eu, zâmbesc si ei … azi împărțim zâmbete! Va doresc si vouă zâmbete si la rândul vostru sa zâmbiți!!

Defineste ¨a avea un contact sexual¨

Ma gandeam sa scriu despre contactul sexual si ca sa fiu si eu in rand cu lumea, am intrat pe dexonline si am scris ¨a avea un contact sexual¨. Credeti-ma ca vroiam sa incep sa fac diferenta intre a face dragoste si a face sex pentru ca unii cunosc diferentele dar putini le practica DAR  …. am inceput sa rad si de atunci o tot fac, vazand defintia din dexonline a acestei propozitii.

¨A AVEA UN CONTACT SEXUAL (d. bărbați, cu o femeie) a aterizat la punct fix, a bate untul, a-și băga cuponul în fabrică, a o băga, a băga măgaru-n grajd / salamu-n traistă, a băga pe ăla micu’ la serviciu, a băga pe moșu-n beci, a băga ratonul la veveriță, a buli, a cădea la așternut, a călări, a călca, a ciocăni, a cobzări, a cordi, a se culca, a curăța coșul, a i-o da, a da cosor, a da (pe cineva) cu cracii-n sus, a da cu lipici / cu sacâz, a da cu osul, a da de-a dura, a da gaură, a se da huța, a se da în bărci / ghioc, a o da în bijboc / vată, a da la buci / pipi, a da la vâsle, a-i da cuiva pilaf, a descânta, a escalada, a face, a face huța-huța, a formata, a frige, a fute, a găuri, a injecta, a i-o înfige, a împunge cu cornu’, a încăleca, a înșuruba, a întinde, a înțepa, a lovi în creastă (pe cineva), a lua, a lua (pe cineva) în toroipan, a mârli, a naviga în strâmtoarea Dardanele, a pârli, a pompa, a poseda, a pritoci, a i-o propti (cuiva), a i-o pune, a pune dop, a i-o pune în ghioc, a i-o pune (cuiva) între mustăți, a pune toroipanul (pe cineva), a rade, a răsturna cu roțile-n sus, a răzui prapurele (cuiva), a regula, a remaia ochiul, a sări coarda, a scăpăra, a-i tăbăci (cuiva) pielea, a-i sparge (cuiva) ghiocul, a tăvăli, a tivi, a trage un clei, a trage (cuiva) clopote, a trage în cosor / în țeapă, a-i trage (cuiva) la poartă, a trage pe făcăleț, a o trage sub coadă (cuiva), a trage un tighel, a trece Gibraltarul, a trosni, a umple, a vaccina. ¨

¨A AVEA UN CONTACT SEXUAL (d. femei, cu un bărbat) a bate untul, a bubui banana, a se buli, a cădea la așternut, a se ciocăni, a se cobzări, a se cordi, a se culca, a se da de-a dura, a se da huța, a se da în bărci, a-și da în coapse, a o da la umplut, a-și da lâna la scărmănat, a se da umplută, a face, a face huța-huța, a se formata, a se frige, a se fute, a se injecta, a se întinde, a juca popice, a lua măsuri și greutăți, a o lua în buci, a o lua între picioare, a o lua sub coadă, a se pârli, a pica la așternut, a se poști, a se priponi în făcăleț, a se pune capră, a se regula, a remaia ochiul, a sări coarda, a scăpăra, a sta, a sta cloșcă, a zgudui lapții cuiva. ¨

¨A AVEA UN CONTACT SEXUAL (d. homosexuali) a se arde în bulan / creț / semering, a se buli, a face bragă / contorul, a intra prin dos / prin spate, a se pune capră, a rupe fundul (cuiva), a o trage la cercul maro.¨

Dupa ce am ras copios de aceste expresii am dat sa caut si ¨a face dragoste¨. Rezultatul fiind:

¨Cuvântul «face dragoste» nu a fost găsit, dar am găsit următoarele 3 cuvinte apropiate:

Fara prea multe cuvinte, dragii mei si dragele mele, bagati-va cuponu´ in fabrica sau luati-o intre picioare sau ardeti-va in cret!!! :))))
¨ROMANIA – Tara unor romani care nu vor sa se destepte¨
    by Sabu
Deja, expresia ¨va pup pe suflete¨, isi pierde din semnificatie in urma acestei marete postari.

Bye 2013! Welcome 2014!

Sfarsit de an. Inceput de an.

Sa spunem ca planurile sunt aceleasi. Unele incepute si neterminate, altele incepute si terminate urat. Ca rezumat in 2013 nu as avea multe de spus pentru ca mai mult am simtit. Uneori mi-e greu sa pun sentimentele in cuvinte. Sa incep prin a spune ca am avut dorinte mari, fapte multe si dezamagiri putine. Da, sunt, cred, una din acele persoane care nu a avut multe dezamagiri. De fapt, de cele mai multe ori, m-am dezamagit eu pe mine dar tind sa cred ca am invatat de pe urma lor.

Ianuarie 2013 – eram inca in Spania cu intentia de a pleca in Romania, destul de optimista si cu chef de a face ceva. Cam la asta se rezuma luna Ianuarie in general, aproape in fiecare an. Plec spre alte tari. :))

Februarie 2013 – ajung in Romania, incep o relatie si ma mut in Bucuresti. Incerc sa ma acomodez schimband modul de viata aproape radical. Cunosc persoane si leg prietenii de care ma mandresc si cu care mentinem legatura. Toate bune si frumoase!

Martie, Aprilie, Mai 2013 – inca in tranzitul de acomodare. Nu credeam ca e atat de ciudat sa ma (re)acomodez in propria mea tara. Probabil s-au schimbat multe sau poate au ramas pe loc. Reusesc totusi sa fac un curs de bartender de care sunt destul de multumita. Relatia scartaie din anumite principii pe care le am iar in general le numesc nemultumiri. Primesc telefon din Spania sa ma intorc la munca. Am avut o perioada super buna dupa aceea. EU! 🙂

Iunie – Octombrie 2013 – intoarsa in Spania, la modul meu de viata, plina vara, hotelul unde muncesc full deci mult de munca. Sfarsitul relatiei incepute in Romania. Viata merge inainte! Sfarsit de sezon deci raman fara munca.

Noiembrie, Decembrie 2013 – Ziua mea de nastere deci fun, zilele de nastere ale unor prieteni deci fun, ziua mamei de nastere adica fun in Romania pentru 2 sapt. M-am intors in Spania si mi-am facut planul sa plec din Ianuarie 2014 in Italia. Au trecut sarbatorile de iarna (spre bucuria mea), de revelion a fost neasteptat de bine si iata-ma … pregatita sa plec in Italia.

Cam asta e rezumatul anului 2013. Sper sa am ce povesti la sfarsitul anului 2014 asa ca, ma apuc sa-mi scriu cartea in 365 de pagini si sper sa fie o carte reusita, cu multe intamplari frumoase, reusite si vise multe.

La multi ani tuturor! Sa aveti un an special!

2014, nu ma dezamagi! Am incredere ca vom reusi sa facem istorie!! 😀

Va pup pe suflete!

P.S. Imi cer scuze ca nu am mai scris demult dar intre vin, sampanie, bere, momente diverse nu am avut timp si cand am avut timp nu am avut inspiratie.

 

Revelion 2014 gift or maybe nightmare hahaha

 

„Cum îți așterni, așa dormi„

Merg pe stradă și observ oamenii. Mă uit la fiecare dintre ei cu speranța că măcar unul să-mi zâmbească. Nu cred că e nevoie de un motiv pentru a zâmbi și cei care cred asta sigur se așteaptă la ceva în schimb. E frumos afară deci nu văd motivul acestor fețe triste și serioase. Mă așez pe o bancă și privesc cerul. E atât de albastru și parcă simt că-mi zâmbește. Îi răspund printr-un zâmbet și mă întreb cum poate cerul, văzduhul, să-mi zâmbească după tot ce „vede„ și „simte„ și nu pot oamenii s-o facă? E chiar trist! Alături de mine pe o bancă alăturată se așează un bărbat. Nu e bătrân deși are părul cărunt. Mă privește și ne intersectăm privirile. Pleacă capul … zâmbind. Îmi dă optimism acest zâmbet și parcă ar vrea soarta să-mi demonstreze că nu toți au ajuns roboți răpiți de cotidian, tineri ce poartă povara vieții pe umeri și au uitat să zâmbească. Îmi iau inima în dinți și mă îndrept spre acest bărbat care mi-a redat optimismul în suflet.

-Bună ziua! îi spun în timp ce mă așez alături.

-Bună să-ți fie inima! continuă zâmbind.

Privesc în jur și lumea trecea pe lângă noi ca și cum nu am fi existat.

-E trist să văd că nimeni nu mai zâmbește! Azi am ieșit cu gândul să strâng zâmbete și spre fericirea mea, plec cu unul în suflet.

-Eu sunt liber! Am motive să zâmbesc și crede-mă că o fac zilnic.

-Și ce vă dă puterea să zâmbiți?

-În primul rând libertatea. Am libertatea să râd, să plâng, să trăiesc  fără să-mi fie teamă că e cineva care îmi interzice asta, fără să am pe cineva în spatele meu să-i simt respirația în ceafă, fără ca măcar să mă justific pentru erorile pe care le fac. Nu trebuie să cer voie nimănui să plec în vacanță dar cel mai liber mă simt că trăiesc fără să fiu condus de acele bancnote pentru care majoritatea dintre noi sunt dispuși să facă orice.

-Și … cum puteți să supraviețuiți, să plecați în vacanțe fără bani ? îl întreb confuză

Bărbatul zâmbește, își pleacă privirea, oftează și mă țintește în ochi cu ochii lui blânzi.

-Nu am fost mereu așa. Am avut o tinerețe frumoasă și am luptat cu dinții să am CEVA. Nu înțelegeam cum lumea era atât de obsedată să aibă bani până nu am terminat facultatea și am simțit pe pielea mea. O casă mare și spațioasă, o femeie frumoasă și inteligentă care mi-a devenit soție și cu care am 2 copii frumoși care la rândul lor și-au întemeiat familiile lor …

Priveam la acest om care-mi vorbea atât de frumos despre viața lui plină de împliniri și simțeam o oarecare teamă de un viitor al meu.

– … dar mă simțeam singur. Casa era mare dar rece, soția mea muncea mai tot timpul ca să aducă bani în casă, mai mulți decât aveam deja iar copiii au plecat la facultate și am rămas singur. Îi spuneam soției să ne luăm o vacanță să fim doar noi doi, fără telefoane, fără afaceri, fără facturi și întâlniri în cluburi private în care mă simțeam ca un intrus. Eu vroiam libertate, un loc unde să mă desfășor fără să fiu arătat cu degetul sau împuns de cotul soției „ne facem de râs„. Cum poți să te faci de râs când ești înconjurat de prieteni și nu faci decât să dansezi și să cânți?! Toți erau serioși și priveau pe sub gene la cum ești îmbrăcat și ce ți-ai mai luat nou. Nu, nu mai vreau astfel de viață.

-Și cum vrei să schimbi asta? întreb curioasă. Continue reading